Műanyag eszközök. Ipar, háztartás. Folyadék tároló tartályok. Ivóvíz tisztítás. Terasz és télikert építés

Műanyag tartály. Ipar - gyártás. Télikert építés

Műanyag tartály. Ipar - gyártás. Télikert építés

Energiatakarékos műanyag télikert építése

2023. február 21. - prcikk

Terasz beépítés: olcsó működtetés, alacsony fűtési számla

A ház elé épített télikert nemcsak azért energiatakarékos, mert a műanyag jó hőszigetelő. Hanem: az üvegfelületek átengedik a napfényt, de bent tarják a keletkezett hőt. Ára megtérül.

energia-muanyag-telikert.jpgOptimális energiafelhasználás a télikertben. Energiatakarékos berendezések és hőszigetelő szerkezetek

A télikertépítés során a megrendelő egyik célja a ház energiafelhasználásának optimalizálása, a rezsiszámlák csökkentése. A télikert fogyasztásár nemcsak a téli hónapokban kell a megfelelő szinten tartani, a nyári melegben is szükség lehet klimatizáló berendezések működtetésére.

Az épületek energiafelhasználásának beállítása a berendezések és építési anyagok komplex együttesének köszönhető. A télikertben az alábbi energiatakarékossági intézkedések alkalmazására van lehetőség:

  • az épület szerkezetének hő- és hangszigetelése
  • energiatakarékos fűtő és hűtő berendezések
  • lehetőség: napelem teraszra telepítése
  • árnyékolástechnika
  • világítástechnika
  • öntözési rendszer.

A műanyag télikert hőszigetelése

Előregyártott elemeinek tulajdonságai okán az ilyen létesítmény jó hőszigetelő, nem engedi a lakásba a hideget. A műanyag keretbe foglalt üvegtáblák képezik az ablakokat, falrészeket, tetőzetet. Kétrétegű vákuum-panelekről van szó, ezek kiváló hőszeparátorok. Az energiafelhasználás optimalizálásával kapcsolatban a legkézenfekvőbb megoldás ennek kihasználása.

Ennek köszönhetően a téli hidegben alacsonyabb a beépített terasz hővesztesége, a nyári melegben pedig könnyebben tarthatjuk meg a kellemes hűvös levegőt. Ám vannak további lehetőségek is az olcsó terasz beépítés megoldására. Az alacsony ár itt nem az építőipari kivitelezésre, hanem a későbbi működtetésre vonatkozik.

Összességében hőszigetelésről az alábbi épületrészeknél gondoskodunk:

  • aljzatbeton hőszigetelése
  • falak, oszlopok, tetőkonzolok szigetelése
  • energiatakarékos műanyag nyílászárók beépítése.

Ezek nem olcsó beruházások. A télikertépítő szakemberek mindig a megrendelő által kért fokozatú, megfelelő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal ellátott ajtókat és ablakokat építenek a télikert szerkezetébe.

Optimális energiafelhasználás. A télikert ára

A télikert fűtéséről is gondoskodnunk kell, bármennyire is szakszerűen végzik el a szakemberek a műanyag konstrukció kialakítását, a téli időszakban csak akkor használhatjuk lakószobaként is a télikertet, ha energiatakarékos fűtőberendezéseket szerelünk be.

A ház fűtőrendszerére csatlakoztatva, a megfelelő kazán kiválasztásával a téli napsütés melegével kiegészítve az egész ház fűtése olcsóbbá válhat a téli hónapokban. Ettől eltérő megoldás az ugyancsak energiahatékony infrasugárzók használata kültéri teraszok fűtésére.  A télikert ára 2 szezon alatt megtérül

Árnyékolástechnika

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a téli fűtésszámlához hasonló összeget költhetünk el nyáron az épület klimatizálására is. A nyári napsütésben a télikert üvegfelületein beáramló napenergia felforrósítja a beépített teraszt, amivel hűtő berendezések nehezen birkóznak meg. Ezért mindenképpen célszerű a megfelelő árnyékolástechnikai berendezések beépítése. Az árnyékolás mellett ez biztosíthatja a külső belátás elleni védelmet is. A télkert hűtésének másik lehetséges módja a mobil télikert építése, mely előnye, hogy az üvegfalak eltávolíthatók a nyári melegben.

Világítástechnika -  Öntözőrendszerek

Otthonunk energiafelhasználásának optimalizálása során a télikert költséghatékony világítását is érdemes kialakítani. A lakószobaként is funkcionáló beépített teraszon a hangulatvilágítás csak akkor lehet költséghatékony, ha a megfelelő LED technológia segítségével alakítjuk ki.

Az öntözőrendszer különös figyelmet igényel a télikertépítés során. A növények vízigényének optimális kielégítése nem csak azok növekedésére hat jótékonyan, hanem a vízszámlát is alacsonyan tartja. Az optimális energiafelhasználás érdekében a télikertben műanyag tartályba gyűjtött esővízzel is öntözhetünk.

Optimális és hatékony energiafelhasználás a télikertben minden évszakban. A télikertépítés során törekednünk kell az energiafelhasználás és a költségek optimalizálására, melynek köszönhetően lényegesen olcsóbb lesz a beépített teraszon kialakított lakószoba fenntartása és a növények gondozása.

Néhány további kulcsszó, melyről érdemes lehet tovább olvasni: olcsó teraszbeépítésmobil télikertépítés Budapest, beépített terasz gyártása, polikarbonát terasztető; műanyag télikert gyártás.

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyag-tartaly.blog.hu/api/trackback/id/tr9418055042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása