Műanyag eszközök. Ipar, háztartás. Folyadék tároló tartályok. Ivóvíz tisztítás. Terasz és télikert építés

Műanyag tartály. Ipar - gyártás. Télikert építés

Műanyag tartály. Ipar - gyártás. Télikert építés

Folyadéktároló műanyag tartályok

2022. március 21. - prcikk

IBC műanyag tartály és kútvíz fertőtlenítése

ivoviz-tisztitas.jpgFolyadéktárolás biztonságosan. Az esővíz gyűjtő műanyag hordók mellett érdemes az időszakosan lakott nyaralónkba ivóvíztároló IBC-tartályt is telepíteni. A folyadéktároló műanyag tartályok praktikuma, hogy tisztításuk házilag is megoldható, mint ahogy a kertünkben fúrt vagy ásott kutak saját kezű fertőtlenítése is megoldható oxidálószerekkel, amelyek elpusztítják a baktériumokat. Az oxidáló hatású fertőtlenítőszerek és bakterocid vegyszerek a termoplaszt eljárással készült üvegszálas eszközök, polimer alapanyagú tárolóedények és kármentő gyűjtőtálcák megtisztítására is kiválóak.

Biztonságunk érdekében fontos a higiénia. Fertőtlenítésként fúrt kútba klórmészt műanyag tartályból adagolgatunk, mivel utóbbiak ellenállóak a maró folyadékokkal szemben és csak a biofilm pusztul el, a konténeres tározó anyaga nem sérül.

Négyszögletes ipari műanyagtartály

1000-literes-ibc-tartaly.jpgAz ipari hordó és a szögletes folyadéktároló műanyag tartály a vegyiparban használatos. Az IBC-konténerek kiválóan alkalmasak élelmiszeripari célokra is. Az ivóvízre veszélyes anyagok és lúgos-savas hatású folyadékok biztonságos tárolására és szállítására használt tartályokat egymásra lehet tornyozni, és alájuk kármentő tálcák helyezhetők az EU-ban bevezetett környezetvédelmi előírásoknak megfelelően. 

A gyógyszeriparban a műanyag tartály nyersanyagok tárolására akkor alkalmas biztonságosan, ha cseppgyűjtésre szolgáló speciális műanyagtálcákat szereltek alájuk a túlfolyásnál fontos cseppgyűjtő edényekként. Az edények széles választékát kínáló HidroFLOW Magyarország webáruházában kedvező áruk miatt legnépszerűbbek az 1000 literes fekete IBC-folyadéktároló tartályok, amelyek vasúti szállításra is alkalmasak, teherbíróak, UV-ellenállók, élelmiszerbiztosak.

 

Szögletes IBC tartály ára

1000 literes műanyag IBC tartályok gyártása

A mind gyorsabb ipari termelés és nagyobb profitra való törekvés egyfelől és a fogyasztói társadalom felvevőképességének és igényeinek szélesedése másfelől azt eredményezi, hogy a két folyamat egymást erősítve a Föld nyersanyag- és energiatartalékainak feléléséhez vezet.

Éppen ezért van szükség az energia- és anyagtakarékos gyártási technológiákra. Ilyen a műanyagiparban a rotációs öntés, amellyel az ezer literes, elérhető árú szögletes IBC-tartályok készülnek a vegyiparban kötelező kármentő tálca használattal. Ezeknek a kombinációknak (konténer+gyűjtőtálca) az ára mérsékelt, ha tekintetbe vesszük, hogy tartós és újrahasznosítható műanyag termékekről van szó.

1000 literes műanyag IBC tartályok ipari alkalmazása. Folyadéktároló konténerek. Szögletes műanyag tartály árak

A fentebb ajánlott weboldalon közölt felmérési adatok szerint az 1000 literes szögletes műanyag tartályok ára leginkább minőségüktől függ, de ugyanígy a felszereltségétől is, hiszen a csapok, szelepek, csövek, raplapok, esetenként az ipari kármentő tálcák ára is beleszámít.

E tényezőktől függően nettó 40.000 Ft-tól cirka 100.000 Ft-ig terjed a magyarországi tartálypiacon. Konkrétan az gyári új IBC tartályok 1000 literes (100×100×100 cm) térfogattal acélrácsban és targoncás szállításhoz illeszkedő fa raklappal, lecsavarható leeresztőcsappal, piros színű polipropilén menetes zárófedéllel (képünkön) például 49.000 Ft + Áfa árban kapható - kármentő tálca nélkül.
Ipari műanyag kármentők

Azonban a mérgező, veszélyes anyagok tárolásánál kötelező a biztonsági tálcák használata. Környezetvédelmi és egészségvédelmi szempontokból a folyadékgyűjtő ipari műanyag tálca az IBC tartály alá helyezve felfogja a túlfolyás, így mentesíti a környezetet a szennyeződéstől. A tiszta polietilén porból rotációs öntéssel gyártott, nagy szilárdságú, acélráccsal megerősített és vegyszerekkel szemben ellenálló cseppgyűjtő tálcák ára hozzáférhető, és a polimer termék környezetkímélő funkciója okán hozzájárul a fenntarthatósághoz.

Vízfertőtlenítő szert adagoló tartály

A vezetékes ivóvíz ipari fertőtlenítése klórgáz adagolásával történik. Kisebb településeken a vegyszeres ivóvíz-fertőtlenítés 0,03 %-os klór-dioxid oldat hozzáadásával történik, ehhez adagolótartályokat használnak, forrás: twinoxide.hu

Google keresés: ivóvíz kezelés és fertőtlenítés | ipari műanyag tartály | infrafűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://muanyag-tartaly.blog.hu/api/trackback/id/tr8718054788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása